Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Hiervoor doen bedrijven een beroep op ons

We staan klaar voor bedrijven of (zorg)organisaties met een
sterk innovatie-idee voor de zorg
placeholder

Co-creatieworkshops

LiCalab betrekt eindgebruikers om innovaties te ontwikkelen in alle fases van het ontwikkelingsproces. Tijdens co-creatieworkshops denken eindgebruikers in kleine groep na over het nieuwe product of de nieuwe dienst. Hoe past deze in hun dagelijkse leven? Hoe wordt de ontwikkeling nog beter? Hiervoor gebruiken we creatieve hulpmiddelen en technieken (brainstorm, persona's, dagboeken, prototyping,....). Gebruikers met reële noden genereren ideeën en geven ze concreet vorm. Zo voegen zij waarde toe en ontwikkelen en innoveren we samen.

placeholder

Life tests met échte gebruikers

LiCalab heeft een groot en divers panel van echte gebruikers met echte noden. Panelleden evalueren de gebruiksvriendelijkheid en toepasbaarheid van een innovatie in hun dagelijkse werk- en leefomgeving. Zo worden concrete problemen en mogelijkheden zichtbaar. Life tests geven inzicht in wat goed of fout loopt en vooral waarom. Op basis van deze ervaringen sturen ontwikkelaars het concept bij.

placeholder

Enquêtes, bevragingen en metingen

Hoe staan eindgebruikers tegenover uw innovatief idee? Hoe zullen ze het gebruiken? Hoeveel willen ze hiervoor betalen? Zoekt u algemene tendensen bij een grotere populatie? Als antwoord op deze vragen is een bevraging een geschikte onderzoeksmethode. LiCalab trekt naar de doelgroep en bevraagt mensen, zowel online als offline.

placeholder

Professioneel advies op maat

LiCalab biedt ondernemers een omgeving waarin innovatieve oplossingen grondig getest kunnen worden, samen met eindgebruikers. Vooraf bekijkt LiCalab al uw vragen. Op basis van een persoonlijk gesprek adviseert LiCalab de juiste aanpak. We overlopen gezamenlijk wat de noodzakelijke stappen zijn en welke technieken en methodes de beste resultaten opleveren.

Innoveren is een iteratief proces

Een innovatieproces lijkt misschien lineair, maar is dat zeker niet. Telkens weer koppelen we terug naar de eindgebruiker. Om steeds te verbeteren. Stap voor stap.

Analyseren

Definiëren

Co-creëren

Ontwikkelen

Testen