Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Zo helpen we bedrijven en organisaties innoveren

Ons testpanel van bijna duizend 60-plussers en vele zorgprofessionals gaven concrete gebruikersfeedback in tientallen projecten. Benieuwd? 

CrossCare

crosscare.png

CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. CrossCare biedt een toegankelijke weg naar het realiseren van jouw zorginnovatie op grotere schaal. CrossCare is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op praktisch als financieel gebied. 

Meer lezen »

SEAS 2 Grow

seas2grow.png

Transnationaal netwerk van zorgproeftuinen

 

SEAS 2 Grow (Silver Economy Accelerating Strategies To Grow) ondersteunt organisaties om zorginnovaties bestemd voor de Zilveren Economie sneller te ontwikkelen en te implementeren op Europese schaal. Organisaties kunnen hun innovatieve producten en diensten testen in 4 landen dankzij de grensoverschrijdende accelerator die diensten verleent doorheen gans het innovatieproces. Dit project is een samenwerking van acht partners uit Frankrijk, Engeland, Nederland en België.

Meer lezen »

E-wear

e-wear.jpg

E-wear is een slim T-shirt dat via ingebouwde elektronica bepaalde gebeurtenissen kan monitoren en tonen via een mobiele app (o.a. stappen, afstand, stress, houding en valregistratie). E-wear gebruikt deze parameters o.a. om het niveau van welzijn van de persoon die het T-shirt draagt te bepalen. Zo kan er een melding gegeven worden wanneer het welzijn plots achteruitgaat door bv. een val of een toestand van hoge stress.

Meer lezen »

MoveUp

moveup.png

MoveUP is een revalidatieapp, in combinatie met een slimme armband. Deze volgen de progressie van de patiënt nauwkeurig op en bieden onmiddellijk inzicht in de vooruitgang die de patiënt maakt. Een zorgteam van kinesisten en dokters zal zorgen voor de opvolging en coaching gedurende het volledige revalidatieproces.

Meer lezen »

Parlangi

parlangi.jpg

Het doel van Parlangi is om mensen over de generaties en taalgrenzen heen in contact te laten treden met elkaar. Het is een online platform waar jongeren (13-25) en ouderen (55+) conversaties voeren in de moedertaal van de oudere. Op deze manier schaven de jongeren hun taalkennis bij, en doen ze levenswijsheid op, terwijl de ouderen op hun beurt sociaal contact hebben. Sociale interactie zorgt tevens voor een beter leerproces en draagt bij tot een gezond leven.

Meer lezen »

TUOI

tuoi.jpg

TUOI streeft ernaar producten te creëren die zowel tegemoetkomen aan de noden van de ouderen als esthetisch aantrekkelijk zijn voor alle generaties. De producten van TUOI omvatten een badkamermeubel (Hilow), een ligstoel (Pause), een innovatief opbergsysteem (Hold) en een akoestisch hoofdbord voor het bed (Mute). Al deze producten beschikken over specifieke eigenschappen om de verschillende uitdagingen die kunnen ontstaan bij het ouder worden het hoofd te bieden.

Meer lezen »

SenseRadar

senseradar.png

SenseRadar is een sensor om uw slaap te monitoren. Het systeem werkt op basis van een nieuwe radartechnologie, die het mogelijk maakt om door (meerdere) materialen te scannen. Het biedt de mogelijkheid om verschillende lichaamsfuncties (hartslag, ademhaling, bewegingen, in- en uitstappen, aanwezigheid, stressniveau, vocht, gewicht, fitness, valdetectie, …) te meten, om zo de zorgbehoeften te evalueren.

Meer lezen »

Lifebloom

lifebloom.png

Lifebloom is een medisch apparaat dat mensen/ ouderen met een fysieke beperking assisteert bij het opstaan en stappen. Door een groter risico op valincidenten, worden ze vaak geïmmobiliseerd, waardoor er verlies van autonomie optreedt.

Meer lezen »

Neo-slip

neo-slip.jpg

Steunkousen worden vaak gebruikt bij het voorkomen van bloedklonters of bv. bij de revalidatie van knieoperaties. Het aanbrengen is echter vaak moeilijk, en vraagt dan ook enige assistentie van bv. een verpleegkundige.

Meer lezen »

Into.care

into-care.jpg

Into.care is een digitale zorginnovatie om werkprocessen te verbeteren en te vergemakkelijken. Professionals in het werkveld hebben nl. te veel administratief werk, te weinig actuele (patiënten)gegevens en zijn slecht op elkaar afgestemd door een gebrek aan informatie. Into.care wil de administratie verminderen, voor geüpdatete en relevante gegevens zorgen, en een platform creëren om zo efficiënt mogelijk te werken.

Meer lezen »