Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Zo helpen we bedrijven en organisaties innoveren

Ons testpanel van bijna duizend 60-plussers en vele zorgprofessionals gaven concrete gebruikersfeedback in tientallen projecten. Benieuwd? 

CrossCare

crosscare.png

CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. CrossCare biedt een toegankelijke weg naar het realiseren van jouw zorginnovatie op grotere schaal. CrossCare is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op praktisch als financieel gebied. 

Meer lezen »

SEAS 2 Grow

seas2grow.png

Transnationaal netwerk van zorgproeftuinen

 

SEAS 2 Grow (Silver Economy Accelerating Strategies To Grow) ondersteunt organisaties om zorginnovaties bestemd voor de Zilveren Economie sneller te ontwikkelen en te implementeren op Europese schaal. Organisaties kunnen hun innovatieve producten en diensten testen in 4 landen dankzij de grensoverschrijdende accelerator die diensten verleent doorheen gans het innovatieproces. Dit project is een samenwerking van acht partners uit Frankrijk, Engeland, Nederland en België.

Meer lezen »

Minze HomeFlow

minze-homeflow.jpg

'Lower Urinary Tract' evaluatie thuis

 

Minze Health ontwikkelt internet-geconnecteerde medische producten voor gebruik in een thuisomgeving. De focus ligt op urologie. Plasproblemen zijn klachten van de onderste urinewegen en komen zowel bij mannen, vrouwen als kinderen voor.

Meer lezen »

O2NOME

o2nome.jpg

Oxypoint brengt met O2NOME mobiele zuurstoftherapie naar de 21e eeuw. Dit project biedt een oplossing voor de hedendaagse problematiek omtrent mobiele zuurstofvoorziening in ziekenhuizen. De huidige situatie gaat immers gepaard met een chaotische logistiek, een zware werklast voor het personeel en zuurstofverspilling. 

Meer lezen »

ARTHE

arthe.png

Active smart wearable orthosis for enhanched Rehabilitation THErapy

 

Met het project Arthe ontwikkelt Ortho-Medico NV samen met de onderzoeksgroep Mobilab van Thomas More een nieuwe generatie van intelligente revalidatiehulpmiddelen die op adaptieve wijze bewegingsassistentie bieden aan patiënten met een zwakke of abnormale spieraansturing.

Meer lezen »

Zapp

zapp.jpg

Zelfscore-app voor de geestelijke gezondheidszorg

 

De zelfscore-app is een nieuw instrument voor de reguliere geestelijke gezondheidszorg (GGZ), de forensische GGZ, het detentie-werkveld en de verslavingszorg dat wordt ontwikkeld door GGzE en het bedrijf BPI. Met deze app kunnen cliënten hun eigen beschermende en risicofactoren in kaart te brengen. 

Meer lezen »

Testen in Europa, Latijns-Amerika en Azië

testen-in-europa-latijns-amerika-en-azie.jpg

Internationaal testen van medicijnverpakkingen

 

LiCalab heeft een internationaal netwerk van living labs. Voor een groot farmaceutisch bedrijf verkenden we een nieuw ontwerp voor medicijnverpakkingen met partners uit andere EU-landen zoals Nederland, UK, Italië, Denemarken, Slovenië en Frankrijk (2015) en uit Azië en Latijns-Amerika (2016). 

Meer lezen »

LiZe

lize.png

Lithium zelftestmethode voor patiënten met bipolaire stoornis

 

In LiZe ontwikkelen GGZe en bedrijf CE-Mate een lithium zelftestmethode met blended care zorgmodule voor cliënten met een bipolaire stoornis.CE-Mate heeft al een gevalideerde lithium zelftest ontwikkeld op basis van een unieke en gepatenteerde Lab-on-a-Chip-technologie die gebruik maakt van capillaire elektroforese. De applicatie is in een eerdere fase technisch en klinisch gevalideerd.

Meer lezen »

ZIVVER

zivver.png

Makkelijk en veilig zorginformatie delen tussen zorgprofessionals en patiënten

 

Digitale communicatie is in de gezondheidszorg niet meer weg te denken. Zowel zorgverleners als patiënten/cliënten communiceren steeds vaker digitaal. Helaas ontbreken de mogelijkheden om makkelijk én veilig te communiceren in de zorg. De aandacht voor veilige mail neemt dan ook explosief toe.

Meer lezen »

ZINC

zinc.jpg

Opvolging van inname van medicatie door kwetsbare ouderen en mensen met verstandelijke beperking

 

Het project ZIN-check wil verwanten en zorgprofessionals beter in staat stellen om de inname van medicatie door kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking te reguleren. De kracht van het project zit in de mogelijkheden van het ZIN-check platform waarmee apparatuur, zoals personenalarmering, kan worden aangestuurd om gesproken reminders te versturen en de eindgebruiker om bevestiging te vragen.

Meer lezen »