Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Werk jij mee aan een slim systeem voor valdetectie?

Een op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. En zo’n valpartij heeft vaak nare gevolgen. Daarom zijn onderzoekers op zoek naar systemen die het vallen kunnen voorkomen. Om modellen te ontwikkelen, heeft men veel gegevens nodig uit het dagelijkse leven van senioren. LiCalab zoekt 5 mensen van 65 jaar of ouder die 3 uur van hun tijd willen vrijmaken om een aantal dagelijkse handelingen te laten registreren door een speciale sensor.


Wat?
De onderzoekers installeren de sensor aan het plafond in jouw woonkamer en slaapkamer. De bestaande verlichting wordt tijdelijk weggenomen en na afloop in de oorspronkelijke staat terug gehangen. We vragen je om een aantal dagelijkse activiteiten te doen. Bijvoorbeeld tv kijken, koffie drinken, opstaan uit bed...Deze handelingen worden geregistreerd door de sensor aan het plafond. De gegevens worden enkel gebruikt door de onderzoekers en enkel voor onderzoeksdoeleinden.


Wanneer?
Een LiCalab-medewerker (Sascha of Leen) komt samen met 2 onderzoekers langs bij jou thuis in februari 2019, op een tijdstip dat jou het beste past. We werken in blokken van 3 uur. Bijvoorbeeld van 9.00u tot 12.00u of van 13.00u tot 16.00u. We passen ons graag aan, aan jouw agenda!


Tijd en zin?
Ben je 65-plusser? En heb je interesse om hieraan mee te werken? Of wens je graag meer informatie?
Geef even een seintje aan Leen Broeckx. Dit kan via mail leen.broeckx@licalab.be of een telefoontje naar 0474/82.41.96