Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Wandelen is het beste medicijn

Op 11 maart trokken 21 panelleden op weg met Marthe en Arne, twee laatstejaarsstudenten van Sport en Bewegen aan Thomas More. Voor deze wandeling trotseerden ze weer en wind. Onderweg kregen ze tips over valpreventie en gezondheid. 

Voor het vak “Practice Enterprise” organiseerden Marthe, Arne en Zico een wandeling voor senioren met als thema ‘gezondheid en bewegen’. Zico was ziek, maar Arne en Marthe onthaalden de 21 panelleden enthousiast op de campus in Turnhout. Onderweg deden zij samen met de groep oefeningen om vallen te voorkomen. Lenigheid, kracht en evenwicht zijn belangrijk.
De studenten gaven onderweg tips om meer te bewegen en actief te blijven. Als rode draad was er een quiz. Wist je dat wandelen je botten sterk houdt, je vrolijk maakt en stress vermindert? Elke dag 30 minuten wandelen geeft een optimaal resultaat!

Na de wandeling konden de deelnemers genieten van de soep die Marthe maakte. En werd de winnaar bekendgemaakt. Marcel ging naar huis met een goed gevulde fruitmand. De studenten en de deelnemers vonden dit zeker voor herhaling vatbaar.