Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Turnhout 2030 – Workshop

Turnhout 2030 – Workshop

Het Heilig Graf van Turnhout en VOKA organiseren in de week van 28 januari een projectweek ‘Turnhout 2030’. Gedurende deze week gaan de 193 leerlingen van de derde graad op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Hoe ziet Turnhout er uit in 2030?’. LiCalab gaf op maandag 28 januari een workshop ‘From zero to hero’ waarbij leerlingen hun eigen zorginnovatie konden ontwerpen. Benieuwd naar het resultaat?


T2030 werpt een blik op de toekomst van Turnhout. Het project, georganiseerd door het Heilig Graf en Voka, gaat in de week van 28 januari op zoek naar het antwoord op de vraag ‘Hoe ziet Turnhout er uit in 2030?’. Gedurende deze week worden tal van lezingen en workshops georganiseerd om de leerlingen te inspireren over bepaalde thema’s zoals mobiliteit, technologie, duurzaamheid, de lokale economie. LiCalab werd gevraagd om een workshop te organiseren rond ‘Zorg en Technologie’, een uitgelezen kans om jongeren warm te maken voor de zorg van morgen.

We doopten onze workshop ‘From Zero to Hero’. Leerlingen werden onderverdeeld in groepen waarbij iedere groep een eigen start-up bedrijf mocht ontwikkelen. Aan de hand van een getuigenis van een persoon met een bepaalde behoefte en hun droom over 2030, gingen ze aan de slag. De centrale vraag: Hoe zorgen we ervoor dat deze persoon in 2030 zijn droom kan waarmaken? Hier en daar sloop een extra uitdaging de kamer binnen: oeps, Erik heeft een hersenbloeding gekregen en wordt fysiek beperkt. Kan hij jullie uitvinding nog steeds gebruiken? De leerlingen gingen geen enkele uitdaging uit de weg. De laatste 15 minuten van de workshop werd een ‘pitch’ ingelast. Ieder bedrijf mocht zijn uitvinding komen toelichten. En de winnaar? Die kreeg financiering voor zijn project in de vorm van chocolade centen.