Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

[Test mee] Ogen en Oren sterk van start

[Test mee] Ogen en Oren sterk van start

Al bijna 50 Turnhoutse 70-plussers nemen deel aan het proefproject ‘Ogen en Oren’. Met de steun van het impulsfonds zorginnovatie van de Provincie Antwerpen, ontwikkelt Digitale Woonassistent een applicatie om alle klussen in en rond het huis op te volgen. LiCalab evalueert hoe senioren en hun familieleden deze nieuwe dienst gebruiken. Het project loopt nog tot december 2019 en Turnhoutse 70-plussers kunnen zich nog aanmelden. 

Het is niet makkelijk een goede vakman te pakken te krijgen voor een klus aan huis. Kleine mankementen blijven aanslepen omdat je niet weet bij wie je terecht kan en wie de beste keuze is. Ogen en Oren is een applicatie van Digitale Woonassistent die hiervoor een oplossing biedt. Vanaf de vraag of melding tot de reparatie of uitvoering zijn zij het enige aanspreekpunt.

Dienstenthuis en Thuisverpleging Kempen zijn partners in dit proefproject. Zij maakten het project bekend bij hun klanten en patiënten. De thuishulpen en de thuisverpleegkundigen vormen hier ‘het extra paar ogen en oren’. Tijdens hun huisbezoeken horen en zien zij immers mogelijke klachten of bekommernissen.

Niet alle 70-plussers zijn echter even vertrouwd met een smartphone. Daarom kan een melding ook gewoon gebeuren met een telefoontje. Ook familieleden kunnen het probleem melden. Dit is voor hen een geruststelling. Het probleem wordt verder opgevolgd en opgelost door Digitale Woonassistent.
Met dit proefproject willen we de meest voorkomende woonproblemen van senioren in kaart brengen.

Waarvoor vindt men makkelijk een oplossing en waarvoor is dat moeilijker? Ogen en Oren geeft de melding aan de juiste vakmensen door en vraagt de beste offertes. Uiteindelijk beslist de senior zelf of de klus wordt uitgevoerd of niet.

De eerste klussen in dit proefproject staan al op de planning! Ook nood aan die ogen en oren en helpende hand? Geef ons nu een seintje

Je kan ons ook volgen op Facebook