Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

TelePHON - een demosessie voor logopedisten

TelePHON - een demosessie voor logopedisten

Op 13 februari organiseerde LiCalab een demosessie voor TelePHON.digital. Een team van logopedisten dacht na over een tool voor zelftherapie van de patiënt met een verleden van CVA. Een demo van het platform werd alvast enthousiast ontvangen.

TelePHON.digital biedt coaching en therapiebegeleiding voor mensen met communicatieproblemen (stem, spraak, taal) en slikproblemen. De tool biedt op kwaliteit gecontroleerde inhoud, monitoring en live begeleiding om een gestarte behandeling efficiënt en succesvol verder te zetten. De therapeut kan documenten en oefeningen op maat aanmaken om de begeleiding te personaliseren. TelePHON vult face-to-face therapie aan met therapiecontrole, therapiegetrouwheid en therapie-efficiëntie.  De tool is flexibel en multidisciplinair inzetbaar.

De logopedisten bespraken de mogelijkheden en gaven input over de vormen van therapie. In een latere fase zal LiCalab ook patiënten bevragen en krijgen enkele logopedisten de mogelijkheid om de tool te testen in hun praktijk. De bedoeling is om na te gaan in welke mate de tool geschikt is voor mensen die eerder een beroerte hebben gehad en op dit moment aan het revalideren zijn. We zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Meer informatie vind je hier

TelePHON.digital is een project binnen Interreg Seas2Grow.