Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Studenten maken sociale kaart voor ouderen

Drie studenten van de banaba Ouderencoaching aan Thomas More Kempen maakten een waaier van de sociale kaart voor ouderen te Turnhout. De waaier verduidelijkt veelgestelde hulpvragen op basis van concrete leefsituaties (persona’s). Op 3 april stelden de studenten hun eerste versie voor. LiCalab werd uitgenodigd om te komen luisteren en feedback te geven. Onze mening: project geslaagd!

Een sociale kaart is een instrument dat snel en efficiënt een antwoord biedt op een hulpvraag van een persoon. Het geeft weer welke organisaties kunnen helpen en zich het dichtst bij de hulpvrager zijn woonplaats bevinden. Om ouderen extra te ondersteunen, maakten drie studenten een sociale kaart speciaal voor ouderen uit Turnhout.

De drie studenten, Lennart Schelles, Phaedra Vandyck en Eline Van Miert, volgen de bachelor-na-bachelor Ouderencoaching aan Thomas More Kempen. Voor hun eindproef maakten zij, in samenwerking met het lokaal dienstencentrum Albert Van Dyck, een waaier om de sociale kaart te verduidelijken. Deze waaier bevat verschillende kaarten met concrete leefsituaties en hulpvragen (persona’s). Iedere kaart beschrijft organisaties in Turnhout die een antwoord kunnen bieden op vragen van de persona’s.

Om ervoor te zorgen dat de studenten een waaier ontwikkelen waarover iedereen tevreden is, organiseerden ze een infomoment. Naast ouderen, verpleegkundigen en lokale besturen was ook LiCalab aanwezig. Met enkele concrete tips gaan de studenten verder aan de slag. Hun doel? De perfecte sociale kaart voor ouderen in Turnhout! Wat LiCalab betreft, zijn ze alvast op de goede weg. Veel succes!