Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Snoezle enthousiast onthaald

Snoezle enthousiast onthaald

Op vrijdag 14 juni werd de Snoezle getest in SAIO te Geel. SAIO is een stedelijke basisschool te Geel voor Aangepast en Individueel onderwijs. We testten de Snoezle met kinderen met autismespectrumstoornis (ASS) of gedragsstoornissen zoals ADHD. De tent werd alvast erg enthousiast onthaald!

Snoezle biedt een mobiele oplossing om te snoezelen: een multi-sensorische beleving voor de gebruikers. Snoezle bestaat uit een tentje met een afbeelding en een geluids- en lichtmodule. Er zijn verschillende thema’s afgestemd op persoonlijkheid, zoals ‘bos’, ‘onderwater, ‘aan zee’ en ‘in de ruimte’. In deze sessie werden twee thema’s uitgeprobeerd, namelijk ‘bos’ en ‘onder water’.
In totaal namen zestien kinderen deel. Zowel de leerkrachten, begeleiders als leerlingen mochten de tentjes proberen. De refter werd ter beschikking gesteld en per twee mochten de leerlingen de Snoezle verkennen. De reacties waren overwegend positief: “Oh, een leuke knuffel”, “Wat een mooie lichtjes” en “Zoveel dieren!” waren vaak gehoorde zinnen.

PiliPili, een productontwikkelingsbedrijf en bedenker van de Snoezle, heeft de Snoezle ontworpen voor verschillende doelgroepen. Binnenkort volgen nog momenten met ouderen met dementie en ouderen met een mentale beperking. We zijn alvast benieuwd naar hun resultaten!