Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pilipili - project SNOEZLE van start

Pilipili - project SNOEZLE van start

Op 13 februari kwamen het bedrijf Pilipili en de vier zorgproeftuinen LiCalab, CIC, Happy Aging en EIZT samen voor de kick-off van het CrossCare-project SNOEZLE: ‘De mobiele snoezel-oplossing’.

Snoezle biedt een mobiele oplossing om te snoezelen: een multi-sensorische beleving voor de gebruikers. Snoezle bestaat uit een tentje met een digitaal bedrukte afbeelding en een geluids- en lichtmodule. Er zijn verschillende thema’s afgestemd op de persoonlijkheid van de gebruiker. Zo is er het thema ‘bos‘, voor personen die graag geprikkeld worden en een rustgevender thema ’onder water‘.

Snoezle werd in de eerste plaats ontwikkeld voor personen met een mentale beperking en autisme. In dit project willen we Snoezle ook aftoetsen bij een nieuwe doelgroep: personen met dementie.

Om de verschillende doelgroepen te bereiken, werken we samen met vier CrossCare proeftuinen die elk een co-creatiesessie zullen organiseren met een andere doelgroep: kinderen met autisme (LiCalab), personen met een mentale beperking (CIC), ouderen met een lichte vorm van dementie in WZC (Happy Aging) en ouderen met een zwaardere vorm van dementie in een gesloten leefgroep (EIZT).

De co-creatiesessies worden ingepland in samenwerking met instellingen die opvang verlenen voor deze doelgroepen. Begeleiders en familieleden zijn ook welkom bij de sessies, die zullen plaatsvinden tussen mei en september 2019.

Wil je graag meer informatie over deze sessies? Contacteer dan je regionale proeftuinbegeleider.

LiCalab:  Sascha Vermeylen; Sascha.vermeylen@licalab.be
CIC: Anniek Stoutjesdijk; anniek@cic-westbrabant.nl
Happy Aging: Judith Urlings; judith.urlings@happyaging.be
EIZT: Loek van der Heide; loek.vanderheide@zuyd.nl