Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Overheid erkent TelePHON met status ‘aanbevolen’

De federale overheid richtte naar aanleiding van Corona een werkgroep ‘Data en technologie tegen Corona’ op. Deze werkgroep volgde van eind maart 2020 tot half mei 2020 de ontwikkelingen op rond mHealth initiatieven. De werkgroep was samengesteld uit vertegenwoordigers van de Ministers van Volksgezondheid en Digitale Agenda en Privacy, van de FOD Volksgezondheid, van Sciensano, van het eHealth-platform en de voorzitter van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit. De werkgroep erkent TelePHON.digital met een status van ‘aanbevolen’.

TelePHON.digital biedt coaching en therapiebegeleiding voor mensen met communicatieproblemen (stem, spraak, taal) en slikproblemen. De tool biedt inhoud die gecontroleerd is op kwaliteit, monitoring en live begeleiding om een gestarte behandeling efficiënt en succesvol verder te zetten. Meer info over het platform: https://www.telephon.digital/

Op 13 februari organiseerde LiCalab een demosessie voor TelePHON.digital. Een team van logopedisten dacht na over een tool voor zelftherapie van de patiënt met een verleden van CVA. Een demo van het platform werd alvast enthousiast ontvangen.