Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Oproep AAL voor ondernemingen en zorgorganisaties

Oproep AAL voor ondernemingen en zorgorganisaties

AAL (Active and Assisted Living) is een Europees Joint Programma dat zich richt naar ondernemingen en zorgorganisaties die nieuwe ICT-gebaseerde oplossingen voor ouderen naar de markt willen brengen of implementeren. Projecten moeten steeds de levenskwaliteit en/of zelfredzaamheid van ouderen bevorderen.

AAL is met name geschikt voor Vlaamse KMO’s die innovatieve producten of diensten voor ouderen willen ontwikkelen en voor Vlaamse zorgorganisaties (zoals woonzorgcentra, thuiszorgdiensten, …) die mee dit soort nieuwe zorgtechnologieën willen co-creëren en implementeren. Het actief betrekken van de eindgebruikers en de internationale dimensie staan in dit programma centraal. Er moet met minimum drie landen samengewerkt worden en er moet minimum één eindgebruikersorganisatie en één onderneming betrokken zijn.

Er bestaan zowel subsidiemogelijkheden voor kortlopende kleinschalige projecten (van 6 tot 9 maanden met maximale steun van 300.000 euro) als voor grotere langlopende projecten (van 12 tot 30 maanden met maximale steun van 2.500.000 euro). Indiening kan tot 24 augustus 2020.

Ben je bezig met de ontwikkeling van een dienst of product  die hiervoor mogelijk in aanmerking komt, neem zeker even contact op met Licalab. Wij kunnen je vanuit onze eigen ervaringen met dit programma actief ondersteunen, een eventuele inhoudelijke inbreng doen en je eventueel ook in contact brengen met andere mogelijke partners in Europa.

Interesse? Neem zeker even contact op met Ingrid Adriaensen via ingrid.adriaensen@licalab.be of bel 0475 48 28 70.