Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Onderzoek: Cross-culturele verschillen in de werking van living labs

LiCalab voert momenteel een vragenlijstonderzoek uit bij andere nationale en internationale proeftuinen om in kaart te brengen welke factoren er meespelen bij deelname aan onderzoek. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat respect voor ouderen in Aziatische landen ervoor zorgt dat jongeren minder actief deelnemen aan een groepsgesprek waarbij ook ouderen betrokken zijn.

LiCalab werkt vaak samen met een uitgebreid netwerk van partners in binnen- en buitenland. Het is hierbij echter belangrijk om te weten of er verschillen zijn in hoe deelnemers van verschillende landen deelnemen aan onderzoek. In sommige landen of regio’s kunnen verschillen in leeftijd, geslacht en sociale status bepalen hoe open deelnemers zijn in hun bijdrage aan onderzoek. Dit zorgt ervoor dat de resultaten misschien niet de mening van de alle deelnemers uit een regio weerspiegelen. We willen graag weten welke verschillen belangrijk zijn zodat we hier in de toekomst rekening mee kunnen houden als we (internationale) onderzoeksplannen uitwerken.

Daarom voeren we momenteel een online bevraging uit bij andere proeftuinen. Met de vragenlijst brengen wij cross-culturele verschillen in kaart zorgen we ervoor dat de we de aandachtspunten meenemen in het onderzoek. Ben jij een proeftuin/living lab en wil je graag meewerken aan dit onderzoek? Dan vind je hier meer informatie. 

Opgelet, dit is enkel geschikt voor proeftuinen/living labs en niet voor panelleden!