Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nationale geluksprijs voor Noblito

Noblito, het digitaal platform voor kwetsbare senioren, wint de NN Geluksaward. Op 15 oktober maakte gezondheids- en welzijnseconoom Lieven Annemans de winnaars bekend uit 119 organisaties en personen die een opmerkelijke bijdrage leverden aan ons geluk en een verschil maakten in onze levenstevredenheid. Noblito is een digitaal platform om het sociaal netwerk van senioren te onderhouden en versterken. Deze app verbindt senioren met hun familie, buurt en verenigingen.
Momenteel testen een aantal ouderen, hun mantelzorgers, buddy’s en vijf vrijwilligers de toepassing in Olen. De komende weken rondt LiCalab, samen met Gemeente Olen, WZC Zilverlinde Olen en Wzc De Notelaar de piloottest af. Resultaten later dit najaar.

Gezondheids- en welzijnseconoom Lieven Annemans voerde de afgelopen jaren een Nationaal Geluksonderzoek uit aan de UGent. Uit de resultaten van dit onderzoek die levensverzekeraar NN op 20 maart bekendmaakte, blijkt dat geluk voor een groot deel maakbaar is. De jury koos dan ook voor initiatieven die impact hebben op die domeinen die een belangrijke invloed hebben op het geluk in onze samenleving.

Jan Van Autreve, CEO van levensverzekeraar NN en jurylid: ‘Noblito is een app die senioren met elkaar in contact brengt. Noblito betekent letterlijk ‘vergeet me niet’ en werkt aan verbinding als remedie tegen eenzaamheid. Het digitale karakter van Noblito vergroot het bereik, maar het is geen absolute must om digitaal vaardig te zijn. Ook mantelzorgers, buren of vrienden kunnen een profiel aanmaken voor de kwetsbare persoon. Een fantastisch en noodzakelijk initiatief in een land waar bijna de helft van de mensen zich eenzaam voelt. Dat eenzaamheid een belangrijke impact heeft op ons geluk, is dankzij het Nationaal Geluksonderzoek dat we initieerden, wel duidelijk: het verviervoudigt onze kansen om ongelukkig te zijn. Initiatieven zoals Noblito kunnen het verschil maken.’

Meer info, klik hier