Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

LiCalab geeft workshop op internationaal congres

LiCalab geeft workshop op internationaal congres

Jaarlijks komen living labs van over heel de wereld samen tijdens de ‘Open Living Lab Days’. Dit jaar vindt het congres plaats in Thessaloniki, Griekenland, van 3 tot 5 september. LiCalab geeft er een workshop over empathie, of hoe je in de leefwereld van de eindgebruiker kruipt.

ENoLL, het European Network of Living Labs organiseert elk jaar een 3-daags congres waar Living Labs elkaar ontmoeten, workshops volgen en de vinger aan de pols houden over de evoluties binnen Living Labs. Dit jaar trekt het LiCalab-team naar Thessaloniki om zelf een workshop te geven over empathie. De eerste stap in een innovatietraject is de nood en het precieze probleem van de potentiële eindgebruiker goed in kaart brengen. Een Living Lab gaat hierbij niet uit van veronderstellingen, maar luistert en kijkt goed hoe de eindgebruiker omgaat met zijn probleem in het dagelijks leven. We gebruiken hiervoor een aantal technieken en methodes. Deze zullen we in de workshop tonen en toepassen. Zo leren collega-living labs van elkaar en maken Sascha en Leen ook kennis met vernieuwende praktijkvoorbeelden uit andere landen.

LiCalab-collega, Nele De Witte, diende een wetenschappelijk artikel ‘Cross-cultural and interindividual differences in living lab research’ in. Eind juni weten we of deze paper geselecteerd is om te presenteren in Thessaloniki.