Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Innovatiescout Programma

Innovatiescout Programma

Op dinsdag 26 maart gaf LiCalab een workshop over co-design met eindgebruikers in het kader van het Innovatiescout Programma van het Health&Care Netwerk. Tijdens deze workshop lichtten we het belang van het betrekken van eindgebruikers toe. De deelnemers bezochten ook het simulatielab van Thomas More en woonden zelfs een bevalling bij! Alweer een gezonde baby rijker. Proficiat!

Health & Care Network Kempen & In4care organiseren samen het eerste Innovatiescout Programma. Een innovatiescout bevordert actief een innovatiecultuur en realiseert projecten in de eigen zorgorganisatie. Een intensief trainingsprogramma ondersteunt de innovatiescouts hierbij en faciliteert de implementatie van innovaties in hun zorgorganisatie.

De derde trainingsdag stond helemaal in het teken van het betrekken van de eindgebruiker bij zorginnovatie. In een korte inleiding legden we de achtergrond en werking van LiCalab uit: wie zijn we, wat doen we en waarom is een zorgproeftuin belangrijk? Daarna kregen de deelnemers heel wat handvaten en tips & tricks. Hiermee gingen ze meteen aan de slag. Enkele panelleden kwamen langs en namen deel aan een fictieve co-creatiesessie over hun laatste ziekenhuisbezoek. Regelmatig pauzeerden we de sessie om de verschillende kenmerken en het belang van een bepaalde techniek toe te lichten.

Een leuke extra was het bezoek aan het simulatielab. De verloskundige simulatierobot Freya beviel (nogmaals) van een gezonde zoon Thomas. Freya is de meest gesofisticeerde verloskundige simulatierobot op de markt. Thomas More heeft voor de opleidingen Vroedkunde in Turnhout én in Lier deze simulatiepop aangekocht. Het zijn de eerste exemplaren in België.

Meer foto's kan je bekijken op hier op onze Facebookpagina.