Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

[In de Kijker] Lieve - vrijwilliger telefoonSter

[In de Kijker] Lieve - vrijwilliger telefoonSter

Ik ben Lieve, 71 jaar en gelukkig nog behoorlijk actief. In deze Corona-tijd houd ik me graag bezig met fietsen, wandelen, lezen, koken en breien voor mijn kleinzoon Jasper. Ik draag mij steentje bij in het LiCalab-panel om allerlei dingen uit te testen om mensen zolang mogelijk thuis te laten wonen. Het is heel interessant om andere mensen te leren kennen en te horen hoe het gaat met mijn medemensen.

Sinds kort ben ik ook een 'telefoonster' bij de zorggroep Orion. Je vraagt je misschien af ‘wat is dat precies’?  Wij zijn een telefoonteam dat mensen opbelt om de eenzaamheid te doorbreken. Dit is nuttig, zeker nu. Het valt mij op hoe positief deze ouderen zijn. Ze zeggen mij “wij hebben de oorlog meegemaakt en dat was erger, dan hadden wij honger en nu is er alles te krijgen”.

Wat mij helpt in deze periode is mijn bloeiende tuin, elke dag weer blaadjes die zich ontplooien en bloemen die open gaan. En het gezelschap van mijn twee kippen. Die krijgen de beste verzorging en af en toe worden ze graag gestreeld. Ik skype veel met mijn zoon, schoondochter en mijn dikke vriend Jasper. Ook de zussen en broers zijn belangrijk. We hebben dagelijks ons praatje via Whatsapp.

Zo ziet mijn leven er vandaag de dag een beetje uit: genieten van de dag die komt en proberen er het beste van te maken.

Meer info over de telefoonster vind je hier.