Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

[In de kijker] Andreas - Synapps

[In de kijker] Andreas - Synapps

Ik ben Andreas en samen met de dienst neurologie van het AZ-Geel ontwikkel ik Synapps. Synapps is een persoonlijk online handboek dat in de toekomst alle patiënten met een beroerte en hun mantelzorgers zal ondersteunen. 

LiCalab begeleidt ons om Synapps in de praktijk uit te testen. AZ Geel is gestart met Synapps omdat we merkten dat een chronisch zieke patiënt vaak veel informatie op korte tijd krijgt. Veel patiënten slagen er niet in dat allemaal te verwerken. Dat leidt tot extra consultaties en lange telefoongesprekken die we kunnen voorkomen door gerichte informatie te geven. Op termijn breiden we Synapps uit naar andere groepen zoals Parkinson, MS en epilepsie.

Elke patiënt krijgt na zijn opname een persoonlijke account. In deze account registreert de arts het type beroerte en andere belangrijke factoren. Synapps geeft zo enkel informatie weer die voor die specifieke patiënt belangrijk is. In een heldere en begrijpbare taal brengen we zo informatie efficiënter en gerichter over. Zo kan de patiënt voor zichzelf zorgen om de kans op een nieuwe beroerte te verkleinen. Zit de patiënt dan nog met een vraag? Via Synapps krijgt hij binnen de 24 uur een persoonlijk antwoord.

Ik nam ook deel aan het Innovatiescout programma van Health & Care Network Kempen. Tijdens dit programma kwam ik in contact met het GGzE in Eindhoven. Zij werken al vijf jaar met een vergelijkbaar platform voor geesteszieke patiënten. Dankzij hun ervaring kregen we belangrijke hulpmiddelen en goede praktijken aangereikt om mogelijke valkuilen te vermijden.

De co-creatiesessie met patiënten, begeleid door LiCalab, bood ons belangrijke inzichten. De volgende testsessie zal jammer genoeg even op zich laten wachten door de Corona-maatregelen. Gelukkig kunnen we nu al aan de slag met alle informatie uit de co-creatiesessie!

Heb jij nog meer vragen? Dan vind je ons op www.synapps.info 

Synapps wordt ondersteund door het Zorgimpulsfonds van Provincie Antwerpen.