Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

[GEZOCHT] Mensen die lijden aan hartfalen

[GEZOCHT] Mensen die lijden aan hartfalen

Ben jij een persoon die lijdt aan hartfalen of ondersteun je een persoon met hartfalen (vb. partner, zoon, dochter..)? Dan kan jij ons misschien helpen? LiCalab organiseert begin december een groepsgesprek rond deze problematiek. Ben je iemand uit deze doelgroep of ken je iemand met hartfalen? Meld je dan zeker aan.

Het leven met hartfalen is heel ingrijpend. Naast de vele onderzoeken en controles, is er de aanpassing van je levensstijl. Patiënten en mantelzorgers zijn op zoek naar begrijpbare informatie. Ziekenhuizen, thuiszorg en apothekers willen beter met elkaar samenwerken rond hartfalen. Eerder was er al het proefproject HaRTenAas in Turnhout dat al veel inzichten heeft gebracht.

In het groepsgesprek luisteren we naar de ervaringen met de zorg voor patiënten met hartfalen. We willen samen met de deelnemers onderzoeken of het zorgpad van HaRTenAas een meerwaarde is. Aan welke criteria moet een goed zorgpad voldoen? Welke informatie heb je als patiënt nodig? Hoe moet die informatie er dan uitzien? Wie is het best geplaatst om jou deze informatie te bezorgen? Denk met ons mee en verbeter zo de communicatie en samenwerking rond personen die lijden aan hartfalen.

Meer informatie: leen.broeckx@licalab.be of 0474/82 41 96