Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Cross Care Wave 5+ neemt zorguitdagingen van verschillende regio’s als uitgangspunt

In februari ging de uitbreiding van CrossCare van start onder de naam Wave 5+. Deze vijfde en nieuwe wave verloopt anders dan de voorgaande waves. Niet de innovaties van de KMO-bedrijven vormen het startpunt, maar de zorguitdagingen van de zeven specifieke regio’s binnen de Grensregio Vlaanderen- Nederland. Wil je als zorgorganisatie deelnemen, schrijf je dan in tot 23 april, 12u!

Het uitgangspunt van deze nieuwe aanpak is te werken aan een duurzame en blijvende oplossing voor de problemen van de eindgebruikers. Noch zorgorganisaties, noch bedrijven alleen zijn doorgaans in staat om zo’n totaaloplossing te ontwikkelen. Door samen te werken met het bedrijfsleven kunnen innovatieve producten en diensten integraal aangeboden worden.

Om de zorguitdagingen gezamenlijk aan te gaan, worden er per uitdaging partnerschappen gesloten tussen zorginstelling(en) en bedrijven. Zij zullen een geïntegreerd businessmodel uitwerken dat zowel sociale als economische impact nastreeft. We implementeren hierbij de methodiek die werd ontwikkeld en getest in het Interreg Noordzee-project Shine en in het project ‘Nutrition Platform for Chronic Care’ in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse overheid.

Zorguitdagingen
De afgelopen maand hebben de regiopartners (LiCalab, Happy Aging, InnovAge, POM West-Vlaanderen, Coöperatie Slimmer Leven, EIZT, Care Innovation Center) allemaal de zorguitdaging voor hun regio gedefinieerd. LiCalab formuleerde volgende zorguitdaging: Preventie en vroegdetectie van slaapstoornissen, goede slaaphygiëne, optimalisatie natuurlijke slaap en ondersteuning bij afbouw van slaapmedicatie (alle zorguitdagingen kan je hier bekijken).

De komende periode zullen we regionale partnerschappen samenstellen om de zorguitdagingen concreet te maken. Op deze pagina vind je de timing en selectieprocedure voor zorgorganisaties en KMO’s.

Heb je interesse om hieraan deel te nemen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met CrossCare via bedrijven@crosscare.eu.