Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

BIBOPP geeft het lokale aanbod vorm

BIBOPP geeft het lokale aanbod vorm

Bij de start van zomervakantie organiseerde LiCalab een co-creatiesessie met lokale overheden in het kader van BIBOPP (Burgers in Beweging met Online Preventieplatform). Deze applicatie wil ervoor zorgen dat mensen hun eigen gezondheid in de gaten kunnen houden door middel van een persoonlijk preventie-advies. Het advies wordt voorzien van een lokaal aanbod, zodat personen die willen er meteen mee aan de slag kunnen. Maar hoe krijgt een lokaal aanbod nu vorm? Dat werd besproken op de co-creatiesessie. 

Op 10 juli kwamen verschillende lokale overheden samen om na te denken over het lokaal aanbod binnen BIBOPP. BIBOPP staat voor Burgers in Beweging met Online Preventieplatform. Het project ontwikkelt een online gezondheidsgids met als basis de vragenlijst van de Gezondheidsgids van Domus Medica. Op die manier wil men ervoor zorgen dat mensen thuis hun gezondheid in de gaten kunnen houden. Het invullen van de vragenlijst zorgt voor een persoonlijk preventie-advies met daaraan een lokaal aanbod gekoppeld.

Verschillende sportambtenaren en schepenen van Turnhout en BalDeMoRe (Balen, Mol, Dessel, Retie) gaven hun visie op het lokaal aanbod. Hoe moet dit eruit zien? Welke verenigingen worden opgenomen? Welke voorwaarden zijn er? Maken we gebruik van een lijst of een kaart? Heel wat interessante en waardevolle meningen kwamen naar boven. Een belangrijke opmerking was het feit dat het om een automatisch proces moet gaan. Op die manier kan veroudering van het systeem en de activiteiten worden tegengegaan. Daarnaast moet er voor ieder wat wils zijn, zowel op gebied van leeftijd als interesse en kunnen. Voor de weergave van het lokaal aanbod werd verwezen naar websites zoals Booking.com en Tripadvisor. Deze websites maken gebruik van een kaart waarop je aan de hand van filters bepaalde voorkeuren kan tonen. Het resultaat? Daar moet je nog even op wachten, want er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling dankzij de mening van deze lokale overheden!

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het zorginnovatiefonds van provincie Antwerpen.