Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

BIBOPP’ers werken mee aan een gezondheidsapplicatie

BIBOPP’ers werken mee aan een gezondheidsapplicatie

BIBOPP staat voor ‘Burgers in Beweging met Online PreventiePlatform’. Op basis van een digitale vragenlijst kunnen mensen thuis hun gezondheid in de gaten houden. LiCalab organiseerde drie co-creatiesessies. In totaal namen zeven eindgebruikers, acht zorgprofessionals (dokters, tabakologen, bewegingscoaches…) en 13 eindgebruikers van Ons Huis deel aan de sessie. Binnenkort volgt een eerste life-test. Heb jij interesse? Lees dan zeker verder!

Eind februari en begin maart ging LiCalab aan de slag met een eerste ontwerp van de digitale gezondheidsgids. Dit is een vragenlijst van ongeveer 20 vragen die peilen naar jouw gezondheid. Bijvoorbeeld: “Rookt u?” of “Bent u hartpatiënt?”. Aan de hand van deze vragen wordt een advies opgemaakt. Dat advies geeft jou informatie en tips over de toestand van jouw gezondheid. Je vindt hierin ook activiteiten en zorgprofessionals in jouw eigen buurt. Je kan je vragenlijst ook doorsturen naar de huisarts. Zo kan de arts je gezondheid opvolgen. De gegevens die we verzamelen worden gebruikt om een slimme databank op te bouwen die de ontwikkeling van nieuwe inzichten en toepassingen kunnen ondersteunen, om op die manier de burgers een duurzame gezondheid te kunnen aanbieden

Binnenkort organiseren we een eerste life-test. Tijdens de life-test proberen verschillende mensen de webapplicatie uit. Met de feedback verbeteren we de applicatie. Begint het al te kriebelen? Laat ons gerust iets weten zodat we jou op de hoogte kunnen houden voor de test!

Contactpersoon:
Sascha Vermeylen
sascha.vermeylen@licalab.be

Projectpartners: VITO, Domus Medica, Preventiecentrum HVRT, LiCalab, Thomas More, Stad Turnhout en BALDEMORE.