Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

App Stim’Art getest in WZC Witte Meren

Stim’Art is een applicatie voor personen met geheugenproblemen. Met spelletjes en opdrachten wordt het brein en het geheugen getraind. Woonzorgcentrum Witte Meren testte de app gedurende drie weken uit. Het coronavirus hield hen niet tegen!

Stim’Art is een applicatie voor personen met geheugenproblemen. Met spelletjes en opdrachten wordt het brein en het geheugen getraind, bijvoorbeeld met sudoku, puzzels of memory. De app werd ontwikkeld door het Franse bedrijf Dynseo dat apps ontwikkelt voor educatieve doeleinden.

WZC Witte Meren ging drie weken aan de slag met de applicatie. Eén persoon uit het centrum voor dagbesteding en negen bewoners zonder geheugenproblemen, met beginnende dementie of met matige dementie speelden bijna dagelijks. De begeleiders noteerden alle opmerkingen in detail in een dagboek.

Het resultaat mag er zijn. De app werd positief onthaald maar blijkt minder geschikt voor de bewoners met dementie. Het gebruik van de tablet vraagt soms wel wat oefening. Een bewoner kon de app na enkele dagen zelfstandig gebruiken en vroeg ook actief naar de spelletjes op de tablet. De bewoners zijn dus alvast enthousiast!

Omwille van de Corona-crisis, kan WZC Witte Meren (los van de live tests) langer gebruik maken van de tablets en de app. Op die manier kunnen ze heel wat bewoners een nuttige dagbesteding geven.

De app Stim’Art is beschikbaar voor Android en iOs. De download is gratis. Je kan bovendien één week gratis testen via een testaccount. Kies je voor een gebruikersaccount? Dan betaal je maandelijks een bedrag vanaf €5 (opties mogelijk). Meer informatie, klik hier.

Foto's van de test kan je vinden op de website van WZC Witte Meren.

Stim’Art werd getest binnen het Seas2Grow programma.