Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Ons smaakpanel van actieve 65+ers testte recepten voor verrijkte koekjes, soepen en yoghurt. Op basis van de mening van ons smaakpanel werden recepten bijgestuurd. De Standaard schreef een artikel over het onderzoek van Vives en Lab4Food van KuLeuven. Lees het hier!

Lees verder »

Het LiCalab-team neemt eind augustus deel aan de Open Living Lab Days 2017 in Krakau. 4 dagen van workshops, onderzoeksresultaten, ervaring uitwisselen tussen living labs uit heel de wereld. De agenda en meer informatie vind je hier: http://www.openlivinglabs.eu/

 

Lees verder »

Op 1 augustus start Ellen Vanhoof als coördinator van het Health & Care Network Kempen. Ellen woont in Mol, behaalde een bachelor in voedings-en dieetkunde en een master in gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Ze werkte de afgelopen jaren als zorgtrajectpromotor voor huisartsenkring Prometheus en als zelfstandig diëtiste.Met haar kennis van de zorgsector en haar aanstekelijk enthousiasme gaat Ellen Bruggen bouwen tussen zorgorganisaties, bedrijfsleven, kennis- en overheidsinstellingen en de regio Kempen nog sterker op de kaart zetten als zorginnovatieregio!

Lees verder »

Op dinsdag 13 juni vond in Turnhout het eerste evenement van het Interreg-project CrossCare plaats. Het congres bracht de zorg-en bedrijfsnetwerken van de drie Vlaamse en drie Nederlandse zorgproeftuinen in CrossCare samen om te inspireren, kennis te delen en grensoverschrijdend te netwerken. CrossCare Convention gaf de bezoekers ook een goede update over het verloop van het CrossCare-project tot nu toe.

Presentaties van de workshops op http://crosscare.eu/actueel/

Lees verder »

Op 21 en 22 juni ontmoeten de projectpartners van het Europese Interregproject HELIUM elkaar in Liverpool voor een volgende stap in het project: hoe kunnen we 'good practices' uit de andere regio's implementeren in de eigen regio? LiCalab begeleidt de workshops om de regionale stakeholders op weg te zetten met een goed actieplan. Met future sketching en storytelling stellen we ons voor wat deze 'good practices' betekenen voor het zorglandschap van de toekomst in de verschillende regio's en hoe we dit concreet kunnen maken.

Lees verder »

Op 2 juli opent het buurtpleintje voor het Merodecenter in Turnhout. Dit is de eerste stap in het In For Care project, waarin Stad Turnhout en LiCalab informele zorg in buurten willen stimuleren. Het buurtpleintje zal ontmoeting tussen bewoners alvast stimuleren!

Lees verder »

Onderzoeksgroep Mobilab van Thomas More ontving de Techtextil Innovation Award voor het innovatieproject MOTEX. LiCalab organiseerde co-creatiesessies voor MOTEX.

Lees verder »

De geselecteerde projecten van Wave 1 gaan van start op 1 Juni. Bedrijfsleiders en Seas2Grow partners komen samen om opzet en timing van co-creaties en live testen te bespreken. In juni starten we met het rekruteren van de eerste deelnemers.

Lees verder »

Life test CrossCare project Zivver

Zowel het OPZ in Geel als CT Paramedics in Grobbendonk gaan in mei aan de slag met de life test van Zivver. Vertrouwelijke informatie op een veilige en gemakkelijke manier versturen: dat testen de medewerkers uit gedurende 8 weken. 

Lees verder »