Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

LiCalab wint de 'Best Reserch Paper'-award op de Open Living Lab Days (OLLD) in Thessaloniki, Griekeland. Bijna 40 proeftuinen uit de hele wereld namen deel aan deze studie over 'Cross-culturele verschillen in proeftuinonderzoek'. Het onderzoek is een samenwerking tussen LiCalab en Thomas More, onder leiding van collega dr. Nele De Witte.

Lees verder »

Beweegbank iPitUp wekt interesse

De beweegbank bestaat reeds enkele jaren, en verschijnt steeds meer in parken en op pleinen. Nu blijkt ook de interesse binnen de ouderenpopulatie groot en veelbelovend. LiCalab verzamelde heel wat meningen van ouderen uit het panel maar bezocht ook actief woonzorgcentra en serviceflats op. De resultaten van de vragenlijst zijn bekend!

Lees verder »

Onze collega's Nele, Tom, Ingrid, Leen en Vicky schreven een onderzoekspaper over de culturele verschillen bij onderzoek in (zorg)proeftuinen. Hiervoor werden bevragingen uitgevoerd bij collega-proeftuinen over de hele wereld. Begin september mogen ze hun onderzoek voorstellen in Thessaloniki op de ENoLL-conferentie. Daar dingen ze mee naar de eerste prijs. Stem jij ons naar de eerste plaats?

Lees verder »

BIBOPP geeft het lokale aanbod vorm

Bij de start van zomervakantie organiseerde LiCalab een co-creatiesessie met lokale overheden in het kader van BIBOPP (Burgers in Beweging met Online Preventieplatform). Deze applicatie wil ervoor zorgen dat mensen hun eigen gezondheid in de gaten kunnen houden door middel van een persoonlijk preventie-advies. Het advies wordt voorzien van een lokaal aanbod, zodat personen die willen er meteen mee aan de slag kunnen. Maar hoe krijgt een lokaal aanbod nu vorm? Dat werd besproken op de co-creatiesessie.

Lees verder »

LiCalab opent de jacht op nieuwe panelleden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Vanaf oktober plannen we verschillende bezoeken in aan Kempense seniorenraden. Op die manier willen we onze werking bekend maken aan het brede publiek. Zit jij bij een seniorenvereniging of -raad en heb je graag dat we eens langskomen voor een toelichting? Aarzel niet om contact op te nemen!

Lees verder »

Save the date: VIP paneldag 23/11/19

De week van 18 tot 24 november is het Ouderenweek. Geen ander moment is meer geschikt om al onze panelleden eens in de bloemetjes te zetten. Daarom organiseert LiCalab op zaterdag 23 november 2019 een VIP (Very Important Proeftuinier)-paneldag. We zouden het erg fijn vinden moest JIJ erbij zijn. Kom jij mee smullen, luisteren en ontdekken?

Lees verder »

Van 3 tot 5 september trekken vier collega’s naar het Griekse Thessaloniki. Daar wordt een conferentie georganiseerd door ENoLL (European Network of Living Labs). Deze federatie verbindt proeftuinen met elkaar, en dit wereldwijd. Uiteraard draagt ook LiCalab haar steentje bij in de vorm van een workshop en een onderzoekspresentatie. 

Lees verder »

Ben je verpleegkundige of verzorgende in de thuiszorg? Heb jij tijd voor een lunchpauze op 15 oktober?Dan ben jij de persoon die we zoeken. Een Brits bedrijf ontwikkelde een digitaal platform waar zorgverleners en familieleden kunnen communiceren rond de zorgbehoevende. Functies zoals een kalender en een takenlijst zijn voorzien. Bovendien kan het platform verbonden worden met een aantal sensoren in het huis van de zorgbehoevende. Zo kan de zorgverlener vanop afstand de toestand van de cliënt opvolgen.

Lees verder »