Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Hallo, ik ben Lynn. Ik werk sinds 2016 voor Basiseducatie Kempen. Basiseducatie geeft cursussen aan kortgeschoolde volwassenen over verschillende onderwerpen, zoals Nederlandse les aan anderstaligen, vlotter lezen en schrijven in een Taalatelier, computerlessen, smartphonelessen, rekenen in het Rekenatelier en algemene vorming zoals rijbewijs, budgetteren en opkomen voor jezelf.

Lees verder »

[GEZOCHT] Mensen die lijden aan hartfalen

Ben jij een persoon die lijdt aan hartfalen of ondersteun je een persoon met hartfalen (vb. partner, zoon, dochter..)? Dan kan jij ons misschien helpen? LiCalab organiseert begin december een groepsgesprek rond deze problematiek. Ben je iemand uit deze doelgroep of ken je iemand met hartfalen? Meld je dan zeker aan.

Lees verder »

LiCalab & Mobilab testen NOAH sensoren

Begin oktober trokken Mobilab en LiCalab op pad naar drie woningen in Turnhout om de sensoren van het NOAH project te plaatsen. NOAH (Not Alone at Home) is een Europees project waarbij een set van sensoren wordt geïnstalleerd om de persoon langer alleen thuis te laten wonen.

Lees verder »

Nationale geluksprijs voor Noblito

Noblito, het digitaal platform voor kwetsbare senioren, wint de NN Geluksaward. Op 15 oktober maakte gezondheids- en welzijnseconoom Lieven Annemans de winnaars bekend uit 119 organisaties en personen die een opmerkelijke bijdrage leverden aan ons geluk en een verschil maakten in onze levenstevredenheid. Noblito is een digitaal platform om het sociaal netwerk van senioren te onderhouden en versterken.

Lees verder »

LiCalab bezoekt Kempense seniorenraden

De komende maanden bezoekt LiCalab seniorenraden in de Kempen. Zo willen we de werking van onze proeftuin meer bekend maken. In oktober waren we te gast in Malle, Ravels, Mol en Turnhout. We werden hartelijk onthaald en heel wat mensen toonden interesse. Welkom nieuwe proeftuiniers!

Lees verder »

LiCalab is op zoek naar ouders met kinderen met autisme en (zorg)professionals die
op dagelijkse basis in contact komen met kinderen met autisme en bereid zijn hun kennis
te delen in een co-creatiesessie. Interesse? Lees dan zeker verder.

Lees verder »

VIP Paneldag - 23 november 2019

Geen proeftuin zonder proeftuiniers, dus een welgemeende ‘DANKJEWEL’ mag niet ontbreken. Daarom zetten we op zaterdag 23 november onze panelleden graag in de bloemetjes! Kom jij mee luisteren, ontdekken maar vooral genieten van de verwennerij?

Lees verder »

Test jij de Gezondheidsgids uit?

We worden ouder dan ooit tevoren, maar tegelijk hebben we meer kans om chronisch, en dus langdurig, ziek te worden. Denk bijvoorbeeld aan diabetes en hart- en vaatziekten. Het is dus nuttig om je gezondheid goed op te volgen. Om hieraan tegemoet te komen, werd het project BIBOPP opgestart. BIBOPP staat voor Burgers in Beweging met Online Preventieplatform. BIBOPP ontwikkelt een digitale Gezondheidsgids (een ‘app’) waarmee je jouw eigen gezondheid in de gaten kan houden aan de hand van een korte vragenlijst. Doe jij mee?

Lees verder »

In de kijker...Jonathan Pardo

Ik ben Jonathan Pardo en ik werk met een fantastisch vrouwenteam (Lara, Jeanne & Clémence) bij WeLL Living Lab, een zorgproeftuin aan de andere kant van de taalgrens.  WeLL ( Wallonie e-health Living Lab) stimuleert gebruikersgerichte innovatie op het gebied van gezondheid en welzijn. In samenwerking met ziekenhuizen, start-ups, mutualiteiten, maar ook met ouderen, gezondheidsprofessionals en patiënten ontwikkelden we expertise in verschillende domeinen, waaronder zorg & preventie en smart cities.  Dit is voor mij een perfecte job: je helpt mensen om beter te communiceren, creatiever te zijn, efficiënter te zijn en actief deel te nemen aan de ontwikkeling van zinvolle technologische en niet-technologische innovatie.
Samen met de LiCalab-collega’s verzorgden wij een training voor het Belgian Med Booster programma.

Lees verder »

23 september trokken LiCalab en Oxypoint naar het AZ Turnhout om een eerste functionele prototype van O2NOME uit te testen. Medewerkers van het AZ Turnhout, die dagelijks met zuurstoftherapie bezig zijn, gaven hun eerlijke mening over het prototype van deze innovatieve zuurstofflowmeter. De medewerkers voerden een aantal handelingen uit. Zowel de flowmeter als het platform, om alle gegevens te monitoren, werden als een grote verbetering gezien ten opzichte van de huidige zuurstoftherapie. Samen met het testen, kwamen randvoorwaarden zoals opbergen, na-service, opleiding… aan bod. Met deze feedback kan Oxypoint dit prototype verder finaliseren.
O2NOME is een CrossCare project waar gelijkaardige testen ook nog in Nederland onder begeleiding van proeftuin Slimmer Leven 2020 zullen doorgaan.

Lees verder »