Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Tijdens de matchmakingsessie voor Voeding en Zorg brengen we je in contact met de juiste partners uit de bedrijfswereld, kennisinstellingen, zorgproeftuin en zorgactoren en creëren we mogelijkheden om ideeën verder te ontwikkelen en goed af te stemmen op de doelgroep. Een unieke kans voor jouw bedrijf om nieuwe kansen te exploreren in de zorgsector.

Locatie: Den Eyck, Houtum 39, Kasterlee

Tijdstip: 14 december, 13.30u tot 17.00u

Programma en inschrijven

Lees verder »

Save the date!

Op 23 november vanaf 18u gaat het jaarlijks event van het Health & Care Network Kempen door, bij Wit-Gele Kruis Antwerpen in Herentals. Een boeiende avond met key note, pitches en resultaten van het eerste werkjaar. Iedereen welkom!

Lees verder »

Selectie wave 2 Seas2Grow in Alkmaar

Van 27 tot 29 september is het LiCalab team in Alkmaar voor de partner meeting van Seas2Grow. We selecteren een 6-tal Silver Economy innovaties die we ondersteunen met de Silver Economy Accelerator.

Lees verder »

Ons smaakpanel van actieve 65+ers testte recepten voor verrijkte koekjes, soepen en yoghurt. Op basis van de mening van ons smaakpanel werden recepten bijgestuurd. De Standaard schreef een artikel over het onderzoek van Vives en Lab4Food van KuLeuven. Lees het hier!

Lees verder »

Het LiCalab-team neemt eind augustus deel aan de Open Living Lab Days 2017 in Krakau. 4 dagen van workshops, onderzoeksresultaten, ervaring uitwisselen tussen living labs uit heel de wereld. De agenda en meer informatie vind je hier: http://www.openlivinglabs.eu/

 

Lees verder »

Op 1 augustus start Ellen Vanhoof als coördinator van het Health & Care Network Kempen. Ellen woont in Mol, behaalde een bachelor in voedings-en dieetkunde en een master in gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Ze werkte de afgelopen jaren als zorgtrajectpromotor voor huisartsenkring Prometheus en als zelfstandig diëtiste.Met haar kennis van de zorgsector en haar aanstekelijk enthousiasme gaat Ellen Bruggen bouwen tussen zorgorganisaties, bedrijfsleven, kennis- en overheidsinstellingen en de regio Kempen nog sterker op de kaart zetten als zorginnovatieregio!

Lees verder »

Op dinsdag 13 juni vond in Turnhout het eerste evenement van het Interreg-project CrossCare plaats. Het congres bracht de zorg-en bedrijfsnetwerken van de drie Vlaamse en drie Nederlandse zorgproeftuinen in CrossCare samen om te inspireren, kennis te delen en grensoverschrijdend te netwerken. CrossCare Convention gaf de bezoekers ook een goede update over het verloop van het CrossCare-project tot nu toe.

Presentaties van de workshops op http://crosscare.eu/actueel/

Lees verder »

Op 21 en 22 juni ontmoeten de projectpartners van het Europese Interregproject HELIUM elkaar in Liverpool voor een volgende stap in het project: hoe kunnen we 'good practices' uit de andere regio's implementeren in de eigen regio? LiCalab begeleidt de workshops om de regionale stakeholders op weg te zetten met een goed actieplan. Met future sketching en storytelling stellen we ons voor wat deze 'good practices' betekenen voor het zorglandschap van de toekomst in de verschillende regio's en hoe we dit concreet kunnen maken.

Lees verder »

Op 2 juli opent het buurtpleintje voor het Merodecenter in Turnhout. Dit is de eerste stap in het In For Care project, waarin Stad Turnhout en LiCalab informele zorg in buurten willen stimuleren. Het buurtpleintje zal ontmoeting tussen bewoners alvast stimuleren!

Lees verder »

Onderzoeksgroep Mobilab van Thomas More ontving de Techtextil Innovation Award voor het innovatieproject MOTEX. LiCalab organiseerde co-creatiesessies voor MOTEX.

Lees verder »