Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Tijdens dit matchmakingevent brengen we je in contact met de juiste partners uit de bedrijfswereld, kennisinstellingen, zorgproeftuin en zorgactoren en creëren we mogelijkheden om ideeën verder te ontwikkelen en goed af te stemmen op de doelgroep. 

Locatie: Thomas More, Campus Blairon 800, Turnhout

Tijdstip: 8 maart 2018, 13.00u tot 17.30u

Programma en inschrijven

Deelnemen is gratis, wel graag inschrijven

Lees verder »

De zilveren economie, een snel ontwikkelende markt binnen Europa, biedt oplossingen voor de vele uitdagingen die voortvloeien uit de verzilvering van de bevolking.

Kom op 28 maart naar het SEAS 2 Grow-event 'Golden opportunities for the Silver Economy' en ontdek wat de zilveren economie concreet voor jou kan betekenen.

Locatie: Paleis der Academiën, Hertogstraat 1, Brussel (op wandelafstand van Brussel Centraal)

Tijdstip: 9u30-18u (registratie vanaf 8u30)

Registratie en programma vind je hier. Deelname is gratis.

Meer info: vicky.van.der.auwera@licalab.be

Lees verder »

Tijdens de matchmakingsessie voor Voeding en Zorg brengen we je in contact met de juiste partners uit de bedrijfswereld, kennisinstellingen, zorgproeftuin en zorgactoren en creëren we mogelijkheden om ideeën verder te ontwikkelen en goed af te stemmen op de doelgroep. Een unieke kans voor jouw bedrijf om nieuwe kansen te exploreren in de zorgsector.

Locatie: Den Eyck, Houtum 39, Kasterlee

Tijdstip: 14 december, 13.30u tot 17.00u

Programma en inschrijven

 

Lees verder »

Van 13 tot 15 oktober kwamen de partners van het Helium project samen in Budapest voor de 6de interregionale meeting. Ook een grote groep lokale stakeholders was aanwezig, met o.a. start-up bedrijven die hun zorginnovaties voorstelden. 

Lees verder »

Save the date!

Op 23 november vanaf 18u gaat het jaarlijks event van het Health & Care Network Kempen door, bij Wit-Gele Kruis Antwerpen in Herentals. Een boeiende avond met key note, pitches en resultaten van het eerste werkjaar. Iedereen welkom!

Lees verder »

Selectie wave 2 Seas2Grow in Alkmaar

Van 27 tot 29 september is het LiCalab team in Alkmaar voor de partner meeting van Seas2Grow. We selecteren een 6-tal Silver Economy innovaties die we ondersteunen met de Silver Economy Accelerator.

Lees verder »

Ons smaakpanel van actieve 65+ers testte recepten voor verrijkte koekjes, soepen en yoghurt. Op basis van de mening van ons smaakpanel werden recepten bijgestuurd. De Standaard schreef een artikel over het onderzoek van Vives en Lab4Food van KuLeuven. Lees het hier!

Lees verder »

Het LiCalab-team neemt eind augustus deel aan de Open Living Lab Days 2017 in Krakau. 4 dagen van workshops, onderzoeksresultaten, ervaring uitwisselen tussen living labs uit heel de wereld. De agenda en meer informatie vind je hier: http://www.openlivinglabs.eu/

 

Lees verder »

Op 1 augustus start Ellen Vanhoof als coördinator van het Health & Care Network Kempen. Ellen woont in Mol, behaalde een bachelor in voedings-en dieetkunde en een master in gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Ze werkte de afgelopen jaren als zorgtrajectpromotor voor huisartsenkring Prometheus en als zelfstandig diëtiste.Met haar kennis van de zorgsector en haar aanstekelijk enthousiasme gaat Ellen Bruggen bouwen tussen zorgorganisaties, bedrijfsleven, kennis- en overheidsinstellingen en de regio Kempen nog sterker op de kaart zetten als zorginnovatieregio!

Lees verder »

Op dinsdag 13 juni vond in Turnhout het eerste evenement van het Interreg-project CrossCare plaats. Het congres bracht de zorg-en bedrijfsnetwerken van de drie Vlaamse en drie Nederlandse zorgproeftuinen in CrossCare samen om te inspireren, kennis te delen en grensoverschrijdend te netwerken. CrossCare Convention gaf de bezoekers ook een goede update over het verloop van het CrossCare-project tot nu toe.

Presentaties van de workshops op http://crosscare.eu/actueel/

Lees verder »