Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

In de Kijker - Stefanie van Moonbird

Ik ben Stefanie, 29 jaar jong en sinds een klein jaar startte ik, samen met mijn broer Michael, een start-up Moonbird. Wat is Moonbird? Bij Moonbird maken we een handzaam toestelletje dat mensen ondersteunt om ademhalingsoefeningen uit te voeren. We willen hiermee het aanbod vergroten van niet-farmacologische oplossingen voor stress, angst en slaapproblemen. Binnen CrossCare testen we samen met LiCalab onze innovatie bij eindgebruikers om zo de noden van de gebruikers optimaal te integreren in onze Moonbird.

Lees verder »

Weet je nog? Maanden geleden deden we een oproep voor mensen met hartfalen. We vonden de juiste mensen nog niet. Daarom doen we een oproep naar een ruimere groep: mensen met ernstige hartproblemen die hiervoor nauw opgevolgd worden door de huisarts of cardioloog. We zoeken mensen die hun levensstijl hebben moeten aanpassen omwille van het hartprobleem. Ook mantelzorgers kunnen ons hierbij helpen en mogen zich aanmelden.

Lees verder »

Wanneer je een beroerte krijgt, heeft dat een grote impact. Patiënten krijgen na de opname een heleboel informatie mee. Om deze informatie beter te structureren, ontwikkelt de dienst neurologie van het AZ Geel Synapps, een persoonlijk digitaal handboek voor de patiënt en zijn mantelzorger.

Lees verder »

De federale overheid richtte naar aanleiding van Corona een werkgroep ‘Data en technologie tegen Corona’ op. Deze werkgroep volgde van eind maart 2020 tot half mei 2020 de ontwikkelingen op rond mHealth initiatieven. De werkgroep was samengesteld uit vertegenwoordigers van de Ministers van Volksgezondheid en Digitale Agenda en Privacy, van de FOD Volksgezondheid, van Sciensano, van het eHealth-platform en de voorzitter van de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit. De werkgroep erkent TelePHON.digital met een status van ‘aanbevolen’.

Lees verder »

Online co-creatie? Best wel cool!

Op 11 juni kende LiCalab een primeur: de eerste online co-creatie met vijf panelleden. Sinds de Coronacrisis waren we al een tijd op zoek naar een goed alternatief voor onze fysieke bijeenkomsten. Maar hoe pakken we dat praktisch aan? Welk platform is geschikt, op welk tijdsstip komen we samen en hoeveel deelnemers betrekken we maximaal?

Lees verder »

Licalab, IOK-plan groep, Thomas More, Kempens Woonplatform en Ecohuis houtskeletbouw bvba onderzoeken samen de mogelijkheden van mobiel zorgwonen in de Kempen. Op 2 juni spraken Ingrid Adriaensen (Licalab) en Dirk Heylen (IOK Plangroep) in de commissie ruimte van het Vlaams parlement over dit onderwerp. Ze namen de parlementsleden mee in de struikelstenen en kansen die burgers en lokale besturen zien bij mobiel zorgwonen.

Lees verder »

‘Careheart Kempen’ gaat voor de Kempen als vooraanstaande zorg- en welzijnsregio met (regelluwe) experimenteerruimte voor innovatie. We zetten in op nieuwe zorgvormen, zorgtechnologie en vernieuwende samenwerkingsverbanden voor geïntegreerde zorg en welzijn. Pilootprojecten krijgen vorm in co-creatie met partners. LiCalab ondersteunt voor testing en validatie waar nodig. Het Health & Care Network Kempen verbindt de acties en resultaten van Careheart met haar andere acties.

Lees verder »

Ik ben Lieve, 71 jaar en gelukkig nog behoorlijk actief. In deze Corona-tijd houd ik me graag bezig met fietsen, wandelen, lezen, koken en breien voor mijn kleinzoon Jasper. Sinds kort ben ik ook een 'telefoonster' bij de zorggroep Orion. Wij zijn een telefoonteam dat mensen opbelt om de eenzaamheid te doorbreken.

Lees verder »

Neem deel aan de bevraging van DigitalHealthEurope over digitale gezondheidszorg. DigitalHealthEurope is een project dat nagaat hoe de Europese Commissie digitale gezondheidszorg best kan ondersteunen. Iedereen kan deze vragenlijst invullen. De vragenlijst telt vijf vragen en duurt maximum vijf minuten. De vragen kunnen in het Nederlands worden gezet met het knopje rechtsboven ‘language’. Je kan de bevraging invullen tot 7 mei 2020.

Lees verder »