Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

LiCalab op Dag van de Zorg - AZ Turnhout

Op 17 maart 2019 neemt LiCalab deel aan de Dag van de Zorg in AZ Turnhout, campus Sint-Jozef. Op deze dag kan je samen met familie en vrienden voor de achtste keer een kijkje nemen achter de schermen van organisaties uit de zorg- en welzijnssector. Meer dan 230 organisaties zetten die dag hun deuren open, waaronder AZ Turnhout én LiCalab. Kom jij ons een bezoekje brengen?

Lees verder »

Route 11 testte de ZAPP-app

Mensen in de geestelijke gezondheidszorg zelf meer aan het stuur zetten van hun therapie, dat is de doelstelling van ZAPP, de zelfscore-app die Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven ontwikkelde. In het kader van het CrossCare programma testte LiCalab deze app uit. Route 11 stapte graag mee in dit project. Route 11 werkt al heel herstelgericht en deelnemers werken hun eigen behandelprogramma op maat uit samen met de begeleiders. Een perfecte testcase dus!

Lees verder »

Zeven nieuwe projecten gelanceerd

Eind 2018 werden wederom 7 beloftevolle innovaties geselecteerd voor ondersteuning door het AgeTechAccelerator programma van het Interreg-project  SEAS 2 Grow. Deze innovaties dragen bij aan een verhoogde kwaliteit van leven van 65-plussers uit het 2-Zeeën gebied (België, Nederland, UK en Frankrijk).

Lees verder »

CrossCare breidt uit!

Op 5 februari heeft Interreg Vlaanderen Nederland de aanvraag voor uitbreiding van het CrossCare-project goedgekeurd. We vertrekken vanuit zeven concrete zorguitdagingen in de Grensregio Vlaanderen-Nederland en doen hiervoor een oproep voor geïntegreerde oplossingen.

Lees verder »

[Enkel voor proeftuinen/living labs] LiCalab voert momenteel een vragenlijstonderzoek uit bij andere nationale en internationale proeftuinen om in kaart te brengen welke factoren er meespelen bij deelname aan onderzoek. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat respect voor ouderen in Aziatische landen ervoor zorgt dat jongeren minder actief deelnemen aan een groepsgesprek waarbij ook ouderen betrokken zijn.

Lees verder »

Wandel je mee op 11 maart?

Nu de lente al stilletjes komt piepen, kriebelt het om naar buiten te gaan. Marthe, Zico en Arne, drie studenten Sport en Bewegen van Thomas More Turnhout, organiseren een beweegactiviteit voor senioren op 11 maart. Ze stippelden een wandeling uit van bijna 6 kilometer. Onderweg geniet je van enkele Turnhoutse culturele bezienswaardigheden en krijg je informatie over gezond bewegen.
De wandeling start en eindigt bij Thomas More Turnhout. Achteraf staat er nog iets lekkers klaar.

Lees verder »

Vanaf 45 jaar nemen chronische ziektes sterk toe, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Hoe sneller je de symptomen oppikt, hoe beter je de ontwikkeling van de ziekte kan tegen gaan. De gedigitaliseerde Gezondheidsgids van Domus Medica wil hieraan tegemoet komen door aan de hand van een vragenlijst een gepersonaliseerd preventieplan aan te bieden. Deze vragenlijst bevat vragen over jouw gezondheid, bijvoorbeeld ‘komen er hart- en vaatziekten voor in je familie’ of ‘ben je roker’. Na het invullen van de vragenlijst, krijg je een persoonlijk advies te zien dat kan gaan van ‘meer bewegen’ tot ‘ga eens langs bij een hartspecialist’. LiCalab is op zoek naar 45 plussers die mee willen nadenken over de gebruiksvriendelijkheid, noden en verwachtingen van de applicatie en/of het uittesten ervan. Ben jij de persoon die wij zoeken? Lees dan zeker verder!

Lees verder »