Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

LiCalab ondersteunt bedrijven en organisaties in de zorg- en welzijnssector door innovaties te testen en te valideren bij de eindgebruiker in zijn eigen leefomgeving. De focus ligt op technologische innovaties, voedingsconcepten, beweging en revalidatie, mentale gezondheid en informele zorg.

Meer over onze aanpak »

Waarom LiCalab wérkt

We staan klaar voor bedrijven of (zorg)organisaties met een sterk idee voor vernieuwing in de zorg- of welzijnssector.
placeholder

Uitgebreid zorg-ecosysteem

U krijgt toegang tot ons uitgebreide zorg-ecosysteem. We helpen u partners te vinden uit de zorgsector, kennisinstellingen, bedrijven, overheden en uiteraard ons ruime gebruikerspanel.

placeholder

U praat rechtstreeks met experts

Wij zoeken voor u de juiste experts die direct toepasbare feedback geven op uw ideeën en concepten.

Placeholder

"Dankzij het grote zorgnetwerk van LiCalab konden we Topshake testen bij 85 patiënten in 12 woon-zorgcentra. Zo konden we Topshake volledig aanpassen aan de behoeften van de patiënt en was het mogelijk om de tijdbesteding en tevredenheid van zorgverleners te meten. De ontwikkeling van Topshake heeft voor ons de deur geopend naar het nieuwe marktsegment van de zorg- en gezondheidssector."

Michel Tops, Tops Foods
Placeholder

Ik ben Hans, het oudste panellid van LiCalab. Binnenkort blaas ik al 95 kaarsjes uit! Mijn interesse gaat uit naar alles wat gericht is op verbetering, veiligheid en comfort. Zo leverde ik een bijdrage aan de ontwikkeling van een slimme verpakking van medicatie. Ook testte ik een looprekje uit dat fungeert als opstahulp. Ondertussen ben ik dus een prima expert om vanuit mijn dagelijkse leven feedback te geven op allerlei zorginnovaties. Ik woon nog zelfstandig maar ondervind moeilijkheden om me te verplaatsen. Mijn benen willen niet goed meer mee en daarom heb ik hulp nodig bij elke stap buiten de deur. Gelukkig heb ik een mooi en groot gezin waar mijn kinderen goed voor mij zorgen!

Hans Van Rossem

[In de kijker] Jeroen Ooms - panellid

Ik ben Jeroen. Ik ben 49 jaar. Al heel wat jaren ben ik panellid van LiCalab. Waar ik kan, draag ik graag mijn steentje bij. Zo nam ik deel aan de sessies over BiBOPP, P-APP en HaRTenAas. Als chronisch zieke besef ik dat gezondheid het hoogste goed is. Ik werd proeftuinier omdat ik als ervaringsdeskundige mee wil nadenken over preventieve gezondheidszorg en over nieuwe ideeën die het leven van zieken aangenamer kunnen maken. Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren kennen en onder de mensen te komen. Zo ga ik binnenkort als ervaringsdeskundige spreken op een symposium van Thomas More. Deze sociale contacten doen mij echt deugd. Ook al gaat het soms wat moeilijk, toch blijf ik optimistisch en wil ik elke vandaag nog mooier maken dan gisteren.

Lees verder »

No-shows worden door tandartspraktijken, maar ook door andere zorgverleners, beschouwd als een belangrijk probleem. LiCalab en de Expertisecel Psychologie, Technologie en Samenleving van Thomas More onderzoeken samen met Caldr hoe groot dit probleem is en hoe de frequentie en/of impact kan worden verminderd. Caldr ontwikkelt hiervoor een tool voor een interactieve communicatie tussen tandarts en patiënt.

Lees verder »

Wees als eerste op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief of meld u aan voor ons testpanel van eindgebruikers

LiCalab Nieuwsbrief

Verschijnt enkele keren per jaar

    Zelf deelnemen aan tests?

  • Help andere mensen met uw ideeën
  • Blijf op de hoogte van de laatste trends
  • Bouw vele sociale contacten uit
  • Neem deel aan interessante plaatsbezoeken en lezingen