Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

LiCalab ondersteunt bedrijven en organisaties in de zorg- en welzijnssector door innovaties te testen en te valideren bij de eindgebruiker in zijn eigen leefomgeving. De focus ligt op technologische innovaties, voedingsconcepten, beweging en revalidatie, mentale gezondheid en informele zorg.

Meer over onze aanpak »

Waarom LiCalab wérkt

We staan klaar voor bedrijven of (zorg)organisaties met een sterk idee voor vernieuwing in de zorg- of welzijnssector.
placeholder

Uitgebreid zorg-ecosysteem

U krijgt toegang tot ons uitgebreide zorg-ecosysteem. We helpen u partners te vinden uit de zorgsector, kennisinstellingen, bedrijven, overheden en uiteraard ons ruime gebruikerspanel.

placeholder

U praat rechtstreeks met experts

Wij zoeken voor u de juiste experts die direct toepasbare feedback geven op uw ideeën en concepten.

Placeholder

"Dankzij het grote zorgnetwerk van LiCalab konden we Topshake testen bij 85 patiënten in 12 woon-zorgcentra. Zo konden we Topshake volledig aanpassen aan de behoeften van de patiënt en was het mogelijk om de tijdbesteding en tevredenheid van zorgverleners te meten. De ontwikkeling van Topshake heeft voor ons de deur geopend naar het nieuwe marktsegment van de zorg- en gezondheidssector."

Michel Tops, Tops Foods
Placeholder

Ik ben Hans, het oudste panellid van LiCalab. Binnenkort blaas ik al 95 kaarsjes uit! Mijn interesse gaat uit naar alles wat gericht is op verbetering, veiligheid en comfort. Zo leverde ik een bijdrage aan de ontwikkeling van een slimme verpakking van medicatie. Ook testte ik een looprekje uit dat fungeert als opstahulp. Ondertussen ben ik dus een prima expert om vanuit mijn dagelijkse leven feedback te geven op allerlei zorginnovaties. Ik woon nog zelfstandig maar ondervind moeilijkheden om me te verplaatsen. Mijn benen willen niet goed meer mee en daarom heb ik hulp nodig bij elke stap buiten de deur. Gelukkig heb ik een mooi en groot gezin waar mijn kinderen goed voor mij zorgen!

Hans Van Rossem

Test jij de Gezondheidsgids uit?

We worden ouder dan ooit tevoren, maar tegelijk hebben we meer kans om chronisch, en dus langdurig, ziek te worden. Denk bijvoorbeeld aan diabetes en hart- en vaatziekten. Het is dus nuttig om je gezondheid goed op te volgen. Om hieraan tegemoet te komen, werd het project BIBOPP opgestart. BIBOPP staat voor Burgers in Beweging met Online Preventieplatform. BIBOPP ontwikkelt een digitale Gezondheidsgids (een ‘app’) waarmee je jouw eigen gezondheid in de gaten kan houden aan de hand van een korte vragenlijst. Doe jij mee?

Lees verder »

In de kijker...Jonathan Pardo

Ik ben Jonathan Pardo en ik werk met een fantastisch vrouwenteam (Lara, Jeanne & Clémence) bij WeLL Living Lab, een zorgproeftuin aan de andere kant van de taalgrens.  WeLL ( Wallonie e-health Living Lab) stimuleert gebruikersgerichte innovatie op het gebied van gezondheid en welzijn. In samenwerking met ziekenhuizen, start-ups, mutualiteiten, maar ook met ouderen, gezondheidsprofessionals en patiënten ontwikkelden we expertise in verschillende domeinen, waaronder zorg & preventie en smart cities.  Dit is voor mij een perfecte job: je helpt mensen om beter te communiceren, creatiever te zijn, efficiënter te zijn en actief deel te nemen aan de ontwikkeling van zinvolle technologische en niet-technologische innovatie.
Samen met de LiCalab-collega’s verzorgden wij een training voor het Belgian Med Booster programma.

Lees verder »

Wees als eerste op de hoogte

Abonneer u op onze nieuwsbrief of meld u aan voor ons testpanel van eindgebruikers

LiCalab Nieuwsbrief

Verschijnt enkele keren per jaar

    Zelf deelnemen aan tests?

  • Help andere mensen met uw ideeën
  • Blijf op de hoogte van de laatste trends
  • Bouw vele sociale contacten uit
  • Neem deel aan interessante plaatsbezoeken en lezingen